Savunpoisto - Turku, Helsinki

Savunpoiston tarkoituksena on pitää uloskäytävät ja poistumisreitit savusta vapaana tulipalotilanteessa. Savunpoisto on osa kiinteistön paloturvallisuutta. Luonnollinen savunpoisto järjestetään yleensä rakennuksen vesikattoon tai seinien yläosaan sijoitettujen savunpoistoluukkujen avulla.

Palon sattuessa tultakin vaarallisempaa on savu, joka aiheuttaa aineellisten vahinkojen lisäksi usein lisäksi henkilövahinkoja.Kiinteistön savunpoistolaitteisto pitää olla oikein suunniteltu, asennettu ja säännöllisesti tarkastettu.

Savunpoistoluukku ja savunpoistoavaaja

Malleja on useita. Kaasujousitoimisia, karamoottoriavaajia, ketjuavaajia, hammastankoavaajia, pneumaattisia, jopa ruutipanoksella toimivia. Avaajia ei voi koelaukaista, virittää uudestaan eikä huoltaa asiaan perehtymätön! Ruskon Palotekniikka täyttää vaatimukset joilla näitä avaajia saa huoltaa.

Työnkuvaamme kuuluu savunpoistoluukkujen osalta kaikki aina asennuksesta, kartoituksesta ja korjauksesta vuosihuoltoihin. Teemme kaiken alusta loppuun, huolellisesti ja ammattitaidolla. Savunpoistolaitteet on huollettava ja kokeiltava määräajoin, käyttö- ja huolto-ohjeen mukaisesti kerran vuodessa.